Το πλάνο των εμβολιασμών στην Ελλάδα

0

Η πρώτη ημερομηνία- κλειδί είναι η 21η Δεκέμβριου. Τότε θα συνεδριάσει εκτάκτως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και θα εγκρίνει όπως όλα δείχνουν τη χορήγηση του εμβολίου της Φαιζερ στους Ευρωπαίους πολίτες. Στις 23 του μήνα το αργότερο η Κομισιόν θα δύσει το τελικο οκ και τότε θα πυροδοτεί η γιγαντιαία επιχείρηση διανομής του ευαίσθητου εμβολίου σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Στη χώρα μας η επιχείρηση “Ελευθερία” αναμένεται να ξεκινήσει στι 4 Ιανούαρίου αν το πρόγραμμα ακολουθηθεί με ακρίβεια.

Τα κέντρα εμβολιασμού

Κάθε εμβόλιο που θα λαμβάνει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα είναι στη χώρα μας έπειτα από δύο ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποθήκευση θα γίνει σε επτά φαρμακαποθήκες ανά την επικράτεια οι οποίες διαθέτουν ειδικούς χώρους ψύξης και εδρεύουν κοντά στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).

Στη συνέχεια τα εμβόλια θα μεταφέρονται σε μικρότερες αποθήκες που θα έχουν τα ειδικά ψυγεία (υπερκαταψύκτες) και από εκεί θα διανέμονται στα 1.018 Εμβολιαστικά Κέντρα όπου θα μπορούν να συντηρηθούν μέχρι κάποιες ώρες σε απλή ψύξη.

Στα Κέντρα αυτά θα μπορούν να εμβολιαστούν 2.117.440 άτομα/μήνα σε δύο βάρδιες (πρωί και απόγευμα) τις έξι ημέρες της εβδομάδας. Ο εμβολιασμός διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα